Uncategorized

Inlocuim oameni. Franturi…

Uneori esti ranit, iar alte ori ranesti tu. Nu faci toate acestea pentru ca iti doresti, dar asa e in dragoste: pierde cine numara! Si stii de ce? Pentru ca nu exista dragoste ce are numere, scuze sau regrete! Exista doar bucurie ca ai fost acolo, ca ai simtit acel sentiment, ca pentru o clipa sau mai multe chiar ai fost fericit! Sa stii ca o intrebare nu vine niciodata singura. Ea vine mereu insotita de o poveste. Poate ca uneori acea poveste nu e cea mai fericita poveste din lume, insa mereu acea poveste este menita sa ne faca sa invatam ceva din ea, din acea intrebare si din acel raspuns!

Povestile astea nu sunt despre printese si printi. Sunt despre oameni ca tine si ca mine. E despre noi, cei care uneori uitam cine suntem, ce facem si cum zambim. E despre cei care nu se dau batuti la primul obstacol intalnit in cale. Si vezi tu, fericirea aia mult dorita uneori o primim de la acei oameni la care ne asteptam cel mai putin!

///

„- De ce plangi suflete?
– Am gresit!
– Cu ce ai gresit?
– Am vrut sa fiu fericit!”

Atunci nu am inteles acele cuvinte din discutia purtata cu acel suflet minunat, insa dupa un timp am vazut cum acea inima a ramas rupta in doua. Nu era o cicatrice in acel loc. Pur si simplu cele doua bucati erau legate cu ata neagra. Zici ca un vrajitor le-a legat asa. Sa fie departe una de alta pe vecie. Atunci, in acele momente, mi-am spus ca orice s-ar intampla mereu am sa incerc sa nu ranesc un suflet. Atunci mi-am spus ca nimeni nu merita sa treaca prin acele clipe de cosmar si ca am sa incerc sa gasesc acel remediu pentru o inima rupta in doua. Dupa un timp Dumnezeu mi-a ascultat ruga. Asa am gasit remediul perfect…cuvintele!

///

vorbind despre dragoste

Oricine te poate invata ceva anume, asa ca fa ceea ce te face cu adevarat fericit. Fa toate acele lucruri pe care nu le-ai facut pana azi, fa ceva ce sa te multumeasca pe tine si nu pe cei din jurul tau. Ai pasiunea in sange, ai cuvintele in suflet, si mai mult de atat…ai iubirea in cuget. Oare ai nevoie de mai mult? Eu nu cred ca ai nevoie de mai mult. Si da, inlocuim oameni. Asta facem. Cautam in omul de langa noi ceea ce nu am gasit la acel om pe care l-am lasat in urma! Adesea ne incapatanam sa tinem langa noi oameni pe care ii iubim, dar care nu ne iubesc. Ne incapatanam foarte tare sa ramanem acolo, langa acel om, pana realizam ca de fapt avem mult mai multe optiuni in viata si ca orice am alege noi sa facem, ei deja s-au hotarat ce au sa faca si cand au sa faca! Pana la urma asta e viata: suma tuturor alegerilor si deciziilor pe care le-am luat, cu sau fara voia noastra. Acum ai de ales: stai sau pleci? Te rog insa sa nu uiti un lucru niciodata. Se spune ca cel mai usor lucru este sa pleci. Eu zic ca cel mai greu lucru este sa pleci, pentru ca nu oricine poate spune ca iubeste atunci cand nu iubeste si nu oricine poate spune ca nu iubeste atunci cand iubeste!

Reclame
Standard

Un gând despre „Inlocuim oameni. Franturi…

  1. Laura zice:

    Este adevarat ca cel mai greu lucru este sa pleci dar stii cat de greu este sa pleci cand inca mai iubesti? Stii cat de tare doare? Daca ti-as spune ca am ramas fara suflare poate ai intelege. Sunt ca o pasare careia i s-a frant zborul si ce sa mai faca o pasare daca nu mai poate zbura?
    Este cumplit de greu cand stii ca trebuie sa pleci chiar daca nu doar tu iubesti ci si celalalt. Numai cand iubesti cu adevarat gasesti in tine puterea de a-l lasa pe celalalt liber sa-si aleaga singur viitorul pentru ca trecutul sa poata fi impartit frumos in doi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s