Uncategorized

Lucruri bune

Mă întreba cineva astăzi: de ce lucrurile rele se întâmplă oamenilor buni și cum se simte o despărțire în sufletul unui bărbat care iubește cu adevărat o femeie?

     Am ajuns să punem atât de des acestă întrebare cu lucrurile rele ce se întâmplă în viața unui om bun încât a ajuns un clișeu. E adevărat. Oamenilor buni li se întâmplă lucruri rele. Dar și oamenilor răi. Cred că se întâmplă tuturor lucruri rele. Mereu. Și cred că se întâmplă cu un motiv anume. Oamenilor buni li se întâmplă pentru ai face mai puternici și pentru ai face să vadă acea bunătate ce zace în ei mai mare. Cam așa fac oamenii buni. După ce pățesc un lucru rău, ei fac alte zece lucruri bune. Nu vreau să mă gândesc cum ar arăta lumea asta fără ei. Din pacate nu sunt un om bun sau cel puțin nu o mai cred așa cum o credeam cu un an în urmă. E adevărat că nu fac lucruri cu intenție, dar suma viciilor a rămas constantă! Mai cred că trebuie să speri că atunci când îți vine rândul o să sții ce să faci și cum să faci față, dar mai ales cum să mergi mai departe. Unii își sterg numărul de telefon ca să uite oricine de ei, alții își abandonează acel obicei ca să se izoleze de acel lucru care i-a rănit, iar alții pur și simplu renunță să mai creadă în ei o perioadă. Toate astea le fac bine în acel moment, dar nu e o soluție pe termen lung. Din contră, astfel de comportamente te fac sa aduni o frustrare în tine și sa nu reușesti să faci pace cu trecutul tău. Și că vrei sau nu să mă crezi, nimeni nu este dator nimănui ca să-l ”repare” de acel lucru din trecutul lui!

     Cum se simte o despărțire în sufletul unui bărbat care iubește cu adevărat o femeie? Se simte de parcă a picat un avion pe el. Așa cum spuneam și în rândurile de mai sus, speri că tocmai acel lucru rău nu o să ți se întâmple ție. Adevărul e că habar nu ai cum o să reacționezi în fața a ceea ce este mai rău în acel moment pentru tine. Nici unul dintre noi nu știm. Nu până se întâmplă. Iar când se întâmplă uităm tot ce am învățat până în acel moment. Uităm că suntem buni și devenim răi. In general cu intenție. Uităm că suntem deștepți și devenim al dracului de proști. În general prea proști și ne irosim în prima secundă orice șansă am mai avea ca să putem pleca mai departe cu fruntea sus. Unii tac, alții zbiră. Unii se ascund în alcool, pe când alții după fusta unei femei, fie ea amantă, fostă iubită, o altă tentativă de iubită, o prostituată sau ajung până la a se ascunde după fusta mamei. Când te desparți de cineva înseamnă sa-ți spui ”Adio”, însă atunci când ți-ai pierdut încrederea în tine, în tot ce a fost, nici macar acel nenorocit de cuvânt nu mai poți să-l rostești. Și nu pentru că nu mai ai demnitate, doar pentru că aici cred eu că e greșeala noastră cea mai mare: uităm să ne dăm drumul la timp!

      Irosim cuvinte mari pe oameni mici de prea multe ori, iar când întâlnim acel om mare cuvintele devin mult prea mici pentru el.

     Adevărul e că nu am toate răspunsurile. Am trăit multe în această viață și am reușit să iert toate lucrurile rele la toate femeile pe care le-am iubit. Cu excepția ultimei povești de iubire, dar unde iertarea se instalează tot mai puternic în sufletul meu și lucru acesta mă aduce pe zi ce trece tot mai aproape de uitare. Și zic lucru acesta pentru că iertarea vine din iubire. Dacă iubirea nu ar fi existat în viața mea, cu siguranță că nu as fi putut ierta. Și acea iubire e una narcisistă. Așa că eu cred ca se simte ca dracu de rău pe moment, dar după un timp, dacă ai iubit cu adevărat, ai să ierți și ai să uiti. Omul acela o să faca parte mereu din tine și o să fie mereu în inima ta, dar nu ca o prioritate și nici ca o opțiune. Doar ca o piatră de hotar. Ca cineva pe care l-ai iubit, dar care te-a făcut să nu mai permiți unui alt avion să cadă pe tine!

PS: adevărul e că oricât de mult am suferit din dragoste totul a meritat și dacă ar fi să o iau iar de la capăt as face-o! Fără absolut nici un regret!

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s