Uncategorized

Uită de minte. Gândește cu sufletul

Totul în viață ține doar de… balanță! Prea mult bun face mult rău, la fel cum prea mult rau face tot mult rau. E o linie foarte fină, și în momentul în care o treci, sincer, nu mai există cale de întoarcere. Aici se face diferența între oameni. Între cei puternici și cei slabi. Cei puternici ajung așa pentru că ei nu renunță și mereu sunt sinceri. Cel puțin cu cei din jurul lor. Mai au și ei momente în care preferă să se mintă ca totul e bine când nu e bine, dar sunt izolate. Ei nu ascund mizeria „sub preș” și zâmbesc, că e bine așa. Ei plâng. Ei suferă. Ei se zbat și caută zeci și sute de moduri de a rezolva o situație. Nu le e teamă să spună și să-și asume ceea ce au spus. În schimb, acei oameni slabi, mereu au să caute un alt om pe care să se „ridice”. Lor nu le pasă de ceilalți, le pasă doar de ei și de a găsi pe cineva care să aibă grija de ei. Nu le pasă de inimi zdrobite, promisiuni încălcate și cuvinte rostite în grabă. Oamenii slabi preferă să distrugă alți oameni, că doar așa au să-și găsească liniștea. Oamenii puternici știu să privească lucrurile din mai multe perspective. Cei slabi se limitează la una singură. A lor. Una egoistă.

Am revăzut azi clipul cu Marina Abramovic și Ulay. O poveste modernă de iubire, care si-a consumat  energia prin anii 70. Chiar dacă acea poveste pe moment părea închisă si fiecare a mers pe drumul lui, după ce ai să vezi filmulețul de mai sus ai să înțelegi de ce cred eu că dacă doi oameni s-au iubit cu adevărat, ei nu au cum sa rămână prieteni, dar mai ales că dacă iubești cu adevărat pe cineva, ai sa-l iubești mereu și ai să-l porți mereu în inima ta, oriunde o să mergi și indiferent pe cine ai alături.

Zilele trecute am văzut și The Age of Adaline. O poveste romantică de dragoste, o poveste care chiar dacă are o latură SF în ea, aduce o frază memorabilă.

” Flemming: Nu îți este dor să iubești pe cineva?

   Adaline: Nu e la fel atunci când nu îmbătrânești împreună. Fără acest lucru, dragostea e doar o inimă frântă.”

Uită de timp. El nu contează. Uită de oameni. Nici ei nu contează. Uită de cuvinte. Cât poți de repede! Uită de minte. Gândește cu sufletul! Fă ceea ce te face fericit!

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s