Uncategorized

Barbatia unui barbat?

Am auzit in ultimul timp tot felul de discutii pe aceasta tema. Majoritatea pornite de femei. Cu tot felul de argumente. Unele plauzibile, unele mai putin plauzibile. Dar majoritatea pe aceasi tema: ca barbatii din ziua de azi nu mai sunt suficienti de barbati. Pana la urma, cum isi demonstreaza un barbat barbatia? In pat? In masina pe care o conduce? In hainele pe care le imbraca? In contul din banca? In tatuajele de pe corp? Printr-un fizic de invidiat? Cacat!

Din punctul meu de vedere, barbatia unui barbat nu se rezuma la asa ceva. In pat exista solutii pana si pentru cel mai prost. Masina? Traim in 2015! Aproape oricine isi poate lua un leasing. In hainele pe care le poarta? Azi pana si cu un buget relativ minor te poti imbraca bine! In contul din banca? Daca tu, ca femeie, doar la asta privesti, pe mine ca barbat poti sa ma uiti! Dar daca asta vrei te rog sa nu uiti ca banii aia s-ar putea sa fie ai tatalui acelui barbat si atunci parca recomandat ar fi ca vorba romaneasca sa se aplice. „Daca futi pe bani lui tac’tu, ar mai bine sa le futa el!”. Lasand gluma la o parte si revenind la subiect, tatuaje poate oricine sa-si faca maine pe tot corpul, iar un fizic de invidiat se obtine relativ intr-un timp scurt. Atunci?

6a5d05b1ba9207d57d0f110847f183c6

Atunci ramane atitudinea! Ramane caracterul acelui om. Raman faptele lui. Poate sa-ti promita marea si luna, dar daca nu se tine de cuvant cine e mai barbat? Ala care promite si nu face? Sau ala care promite si face? Ala care vorbeste despre ce face sau ala care vorbeste despre ce fac altii? Vezi, discutia aici e mai ampla pentru ca noi, ca barbati, in ziua de azi intalnim tot mai putine femei si tot mai multe copile. Preferam o achizitie de moment de cat un om langa care putem sa construim. De ce? Pentru ca acel om langa care putem sa construim un camin in general vine dintr-o alta lume.  Si perspectiva lui de viata este cu totul alta. Si asa ne intorcem noi de fapt la ce ne-a durut cel mai tare intr-un moment: sufletul!

Un om bun, decent, care munceste pentru ceea ce are in viata lui, mereu o sa poata sa construiasca imperii! Mereu acel om o sa ofere un camin si nu doar o casa. Acest om o sa stie mereu sa aprecieze ce are in viata lui si mereu o sa-si iubeasca viata! O sa fie fericit! Pentru ca el se bazeaza doar pe el. Si tot acest om o sa predea cea mai importanta lectie de barbatie unei femei. El, prin caracterul lui, mereu o sa refuze o femeie care i se ofera si o sa spuna aceste cuvinte: „Imi pare rau, dar acasa ma asteapta o femeie care ma iubeste!”. Aceasta este cea mai mare barbatie pe care un barbat poate sa o ofere. Sa te aleaga pe tine ca femeie in fiecare zi, la orice ora, in orice moment! Acum, tu esti suficient de femeie ca sa il meriti?

Reclame
Standard

3 gânduri despre „Barbatia unui barbat?

  1. Vlad zice:

    Părintele Constantin Necula spune că „bărbatul adevărat” este acela care își ține pantalonii ridicați atunci când toți ceilalți și-i dau jos. Deci „bărbatul adevărat” este acela care dă dovadă de bărbăție, adică de înfrânare, nu acela care are pachete de mușchi, casă etcetera. Majoritatea femeilor spun că bărbații nu mai sunt bărbați pentru că ele nu știu de fapt ce înseamnă să fii bărbat.Mai trist este faptul că unele femei, care spun asta despre bărbați, nu se uită la ele însele. Nu își dau seama că nici ele nu sunt „femei adevărate”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s