Uncategorized

Fericirea vindeca tot

Sunt câteva momente în viață de care ai să-ți amintești mereu. Îmi place să le spun „pietre de hotar”. Sunt acele momente când ceva se schimbă în tine. Se schimbă definitiv și iremediabil. După un astfel de moment, nu mai ești la fel. Te transformi. Nu mai ești la fel pentru că în acele momente, chiar dacă sunt banale, intri în contact cu sufletul tău. Simți cum îl atingi. Și în general, aceste momente vin după o perioadă de singurătate. Iar oamenii fug de singurătate. Unii chiar cred că este cel mai nociv lucru. Eu nu cred că singurătatea este nocivă. Cred că oamenilor le este frică de această perioadă pentru că atunci, în acea liniște, întâlnești adevărul despre cine ești tu cu adevărat și găsești cele mai bune soluții la problemele din viața ta.

Un om poate să trăiască zile bune cu puțină apă și ceva de mâncare. Nu este sănătos, nu îi face bine corpului, însă poate. Și chiar dacă nu alegem să facem lucru ăsta în fiecare zi, tot mai des văd oameni care aleg acest „stil” când vine vorba de relații sau de iubire. Aleg să trăiască zi de zi cu puțin de frică să nu rămână singuri toată viața. Mai mult, alții se complac în relații în care nu sunt fericiți în speranța că într-o zi o să fie bine, că el sau ea o să se schimbe. Adevărul e că oamenii nu se schimbă în structura lor. Se schimbă în aparență. Pot să mimeze un sentiment pentru o perioadă foarte lungă, însă într-un final tot o să-și arate adevărata față.

3ba0d00e9a2d04ecb91ec9003a4b0e71

Uneori, cele mai profunde și cele mai adevărate relații sunt și cele mai complicate de trăit. Ai nevoie de foarte multe lecții de viață ca să poți să întelegi spiritul și energia omului de lângă tine. Sunt oameni care emană energie și sunt oameni care consumă energie. Dacă cumva dai de un „vampir” să nu te aștepți să „crești” în acea relație. Ai să ajungi după un timp foarte slabit/ă. Oboseala o să-și spună cuvântul într-un final. Cumva asta e partea bună, pentru că partea rea e că începi să ai o dependență de acel om. În orice relație unul iubește mai mult. Iar asta e un adevăr. Unul mereu vrea mai mult, vrea mai multe, vrea mai tare sau mai repede. E greu să spui cine are dreptate într-o relație. Oare cel care vrea mai mult, mai multe, mai tare sau mai repede greșește? Sau să greșească cel care e mai temperat? Adevărul e la mijloc și totuși așa se distrug relații construite în timp, se pierd căsnicii și se dau „foc” unor prietenii de ani de zile.

Am învățat că fericirea vindecă tot! Da! Fericirea vindecă orice lipsuri. Și tot fericirea vindecă orice rană rămasă din trecut! Și am mai învățat că fericirea nu depinde de cine e lângă tine sau pe cine ai în suflet. Depinde doar de tine! Pentru că dacă nu poți să fi fericit de unul singur, cu siguranță că nu ai să poți să fi fericit în doi!

///

– Îmi povestești două lucruri foarte frumoase ce au fost între voi doi?

– Primul e așa:

„- Vreau să-mi promiți un lucru!

– Ce?

– Că noi, indiferent de ce o să se întample între noi, o să vorbim mereu! Că o să fim sinceri unul cu altul! Că noi nu o sa ne permitem să ne ucidem sentimente pentru o emoție trecătoare!

– Îți promit suflete! Și chiar dacă ajungem acolo, eu nu am să te uit niciodată!”

Era luna martie 2014. Și totuși, după trei luni ea a plecat.

– Și al doilea Dan?

– Sunt seri în care îmi amintesc de cum dansam cu ea prin bucătărie. Stătea cu vârfurile picioarelor ei pe vârfurile picioarelor mele și se ținea agățată de gâtul meu. Privea în ochii mei și nu-și schimba privirea din ei. Dansam așa minute bune. Așa era la început. Doi nebuni ce radeau din orice căcat. Orice gest, orice glumă, orice vorba îți aducea zâmbetul pe buze.

– De ce ai plecat?

– Pentru că mi-a spus să plec cu atât de mult dispreț în glas, încât singurul lucru logic ce mai puteam să-l fac era sa plec.

– Logic? De când faci tu lucruri logice?

– Da! Logic. Cu toate că dragostea te împinge pe acea prăpastie în care faci lucruri ce nu au nici o legătură cu logica, atunci asa mi se părea corect! Să plec! Și nu doar atât! Să închid definitiv acea ușă după mine într-un mod ce nu are nici o legătură cu logica sau cu…!

– O mai iubești?

– Uneori mai privesc în trecut când imi este dor de ea și de acele momente ale noastre. Dar atât. Privesc în trecut pentru că acolo e singurul loc unde o mai găsesc. Nu aici, nu în pat, nu în bucătărie și nici măcar în acele restaurante. Uneori o mai caut cu privirea prin locuri aglomerate. Nu că as vrea să o întâlnesc. Doar ca să mă ascund de privirea ei.

– Te topești când o vezi sau de ce?

– Nu! Dar în interiorul meu vreau să cred că nu a zis acele cuvinte din suflet. Vreau să cred că doar a fost o răzbunare prostească! Așa, ca a mea! Că durerea ei doar așa se vindecă. Și îmi este teamă că, chiar a zis acele cuvinte…!

///

Reclame
Standard

2 gânduri despre „Fericirea vindeca tot

  1. Camelia Tanase zice:

    Exact asta traiesc eu acum. Si totusi dupa o relatie in care am fost singura in 2 nu am invatat nimic..si in actuala relatie ma simt tot mai singura…cel mai greu mi se pare sa traiesti asteptand…sa astepti sa fii fericita…sa astepti schimbarea….sa astepti sa redevina cea fost…fiecare zi este o injosire a ta ca persoana, dorinta de crede ca poti sa treci peste, sa pleci si sa nu te mai uiti inapoi…si apoi iar vine el iti spune 2 vorbe pe care iti doreai sa le auzi si mai zici…mai stau putin, mai incerc…e adevarat ce ai spus ca tot timpul e cineva care iubeste mai mult intr-o relatie…nu pot trai fara iubire dar tot astept sa fiu fericita intr-un final…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s